دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت/حمیدرضا خانپور

اقتصاد ضدتحریم در گرو تقویت تولیدملی 

بنگاه‌ها با ۶ تا ۱۰ نفر پرسنل نسبت به بنگاه‌هایی با بیش از ۲۰۰ نفر پرسنل شرایط نامناسب‌تری دارند، این بخش آسیب‌پذیری بیشتری داشته که نیازمند کمک و حمایت دارد.
کد خبر : 303795

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، صنایع کوچک و متوسط از نظر تعداد و تاثیر، پیشران صنعت کشور هستند اما این بخش از صنعت با کوچکترین تکانه‌ها در اقتصاد کشور آسیب می‌بینند و دولتمردان باید فکری نو و برنامه‌های حمایتی خاص را در نظر بگیرند، تا در درازمدت منابعی برای فعالان در عرصه صنایع کوچک و متوسط ایجاد شود تا آنها با توجه به تلاطم ارزی و تحریم‌ها از حمایت‌های مالی برخوردار شوند.
سه مولفه بیشترین مشکلات را برای بخش‌های صنعتی ایجاد کرده است که اولین آن غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت مواد اولیه و تغییرات قیمت است که بخش صنعت را آزار می‌دهد. مشکل دوم دشواری در تامین منابع مالی از بانک‌هاست و مشکل سوم بی‌ثباتی سیاست‌ها و مقررات ناظر به کسب‌وکار است که قدرت پیش‌بینی برای مدیران و سرمایه‌گذاران واحدهای تولیدی و صنعتی را دشوار می‌کند.
با این حال موضوع نقدینگی و مسائل بانکی معضل داخلی است و ربطی به بحث خارجی ندارد. نباید همه مسائل را معطوف به مشکلات خارجی کنیم، چون موجل غفلت می‌شود: همچنین حریف را قدرتمند نشان می‌دهد. بانک‌ها دچار مشکل هستند زمانی از بانک‌ها همچون صندوق استفاده می‌شد که موجب بروز کاستی‌هایی شد.


در سال‌های اخیر دولت و مرکز پژوهش‌ها اقداماتی را انجام دادند. خواسته صنعت کشور و بخش‌های مربوط به کسب و کار استفاده درست از بانک‌هاست که این امر احتیاج به اصلاح بنیادی در بانک‌ها دارد. بانک‌ها به اصلاح اساسی و در نهایت جراحی نیاز دارند. برای آنکه بانک‌ها نقش درستی در اقتصاد ایفا کنند باید اقدام اساسی کرد.
اکنون وضعیت نقدینگی اینگونه شده است که به سمت ارز، طلا و سرمایه‌گذاری در خارج از کشور می‌رود که بحث‌های روانی را هم ایجاد کرده است. در صورتی که می‌توان این نقدینگی را به سمت تولید یا خرید سهام هدایت کرد.
ما کشوری با بیش از ۸۰ میلیون جمعیت هستیم که بخش اعظمی از آن را کارمندان تشکیل داده‌اند. بخشی از این درآمدها می‌تواند با انتشار و توزیع اوراق مشارکت به بخش تولید و کارخانه‌ها هدایت شود. حجم بسیاری از نقدینگی در بازارهای طلا، ارز و خودرو سرگردان است و ثبات اقتصادی را متلاطم می‌کند درحالی که می‌توان با انتشار اوراق مشارکت برای کارخانه‌ها بخش عظیمی از این نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد.
مولفه‌های دیگری هستند که تاثیرات کمتری در صنایع دارند از جمله آن دسترسی به حامل‌های انرژی است. ما در کشوری با منابع نفتی و گازی زندگی می‌کنیم که به همین دلیل قیمت حمل‌ونقل و منابع نفتی و گازی نسبت به سایر کشورها بهتر است. موضوع دوم نحوه‌ استقبال مشتریان از نوآوری و ارائه خدمت است. این نشان می‌دهد که توانسته‌ایم از نوآوری استفاده کنیم.
بنگاه‌هایی با ۶ تا ۱۰ نفر پرسنل نسبت به بنگاه‌هایی با بیش از ۲۰۰ نفر پرسنل شرایط نامناسب‌تری دارند، این بخش آسیب‌پذیری بیشتری دارد که نیازمند کمک و حمایت دارد.
در شرایط فعلی باید زمینه‌های زیادی برای کسب و کار فراهم شود. اگر اکنون در شرایط تحریم و ظلم قرار داریم باید از آن به نفع خود استفاده کرده و به سمت آسان کردن راه‌های کسب و کار، تولید و صادرات باشیم.


اکنون به بازسازی در اقتصاد نیاز داریم این دوره می‌تواند تبدیل به دوره بازسازی درونی اقتصاد براساس تولید و صادرات‌محوری باشد. برای رسیدن به این هدف باید نقدینگی را به سمت تولید برد آن زمان است که نقدینگی زیاد ثروت‌زا می‌شود.


مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب